Dure nederlaag FC Emmen: hekkensluiter Helmond countert promotiekandidaat eruit

01-03-2022 21:53 Laatste update: 22:05
46

FC Emmen heeft dinsdagavond dure punten laten liggen in de jacht op Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Volendam. De nummer twee van de competitie heeft zich tijdens het inhaalduel met Helmond Sport laten verrassen door de hekkensluiter, die diep in de blessuretijd met 1-2 won dankzij Jellert van Landschoot.

Het duel van dinsdagavond had eigenlijk op 14 januari gespeeld moeten worden. Helmond Sport wilde toen echter niet afreizen, omdat het nauwelijks beschikbare spelers had. De KNVB oordeelde dat dit niet alleen door een corona-uitbraak kwam en nam de Brabanders drie punten af, maar oordeelde wel dat het duel alsnog gespeeld moest worden.

Dat gebeurde dinsdagavond dus aan de Oude Meerdijk: Helmond Sport moest zich op bezoek bij de promotiekandidaat beperken tot verdedigen, maar kwam vlak voor rust plotseling op voorsprong. Routinier Jeroen Veldmate kopte te kort terug, Van Landschoot pikte de bal op en schoof hem koeltjes voorbij Michael Brouwer: 0-1.

Ook na rust speelde het spel zich vrijwel volledig op de helft van Helmond Sport af, maar doelman Mike Havekotte sleepte zijn ploeg door de tweede helft heen. Acht minuten voor tijd kon ook hij echter niets uitrichten tegen een kopstoot van Miguel Araujo: 1-1. Emmen wilde erop en erover en zag Reda Kharchouch nog bijna de winnende maken, maar Helmond hield stand. Sterker nog: in minuut 94 counterde het via Boyd Reith en wederom Van Landschoot zelfs naar 1-2.

Emmen heeft nu evenveel wedstrijden gespeeld als FC Volendam en staat zeven punten achter de lijstaanvoerder, met nog elf wedstrijden te gaan. Het verschil met achtervolger Excelsior blijft drie punten, maar ten opzichte van de Kralingers heeft Emmen juist nog één wedstrijd tegoed.