Swart moet opeens aan Mertens en Chadli denken: '2,5 miljoen, deed Ajax niet'

Swart moet opeens aan Mertens en Chadli denken: '2,5 miljoen, deed Ajax niet'

01-03-2022 23:43
37

Sjaak Swart verschijnt in de YouTube-show van de in Apeldoorn woonachtige Andy van der Meijde en moet opeens denken aan Nacer Chadli en Dries Mertens. De latere 66-voudig international van België én de Napoli-topscorer aller tijden braken ooit door bij de toenmalige profclub AGOVV en speelden zich in de kijker van Ajax.

Chadli speelde tussen 2007 en 2010 bij AGOVV, Mertens kwam één jaar eerder en vertrok één jaar eerder van Sportpark Berg en Bos, waar Swart wel eens ging kijken. "Toen had je Mertens en die Marokkaanse jongen", doelt hij in gesprek met Van der Meijde op Chadli. "Die wilde Ajax halen, kostte maar 2,5 miljoen met zijn tweeën. En toen deed Ajax het niet…"

Swart kan het ruim tien jaar later nog steeds niet geloven. "John van den Brom was toen trainer, die zei: Ajax moet ze nemen. En dat deden ze toen niet. Huntelaar heeft er ook nog gezeten, ja, Klaasie. Maar als die me hoort: die heeft zijn leukste tijd bij Ajax gehad. Hij zou zo weer terug kunnen."

Hoe het na hun AGOVV-tijd afliep met de twee Belgen, is bekend. De inmiddels 34-jarige Mertens werd opgepikt door FC Utrecht en ging via PSV naar Napoli, waar hij nu al negen jaar zit. De twee jaar jongere Chadli blonk in de Eredivisie uit bij FC Twente, verdiende een toptransfer naar Tottenham Hotspur en kwam later uit voor West Bromwich Albion, AS Monaco, Anderlecht en zijn huidige werkgever, het Turkse Basaksehir.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie