'Eén van Europa's grootste talenten op weg naar Ajax na geweigerd Anderlecht-bod'

'Eén van Europa's grootste talenten op weg naar Ajax na geweigerd Anderlecht-bod'

02-03-2022 07:35 Laatste update: 12:27
119

Rayane Bounida heeft al een voorcontract getekend bij Ajax. Dat meldt Het NieuwsbladHet wordt in België gezien als een zware klap voor Anderlecht, dat niet akkoord wilde gaan met de salariseisen van Bounida.

Bounida wordt donderdag zestien jaar en mag dan een profcontract tekenen. Dat zal niet gebeuren bij Anderlecht, maar bij Ajax. Volgens Het Nieuwsblad vroeg zijn entourage een jaarsalaris van 700.000 euro. Dat vond Anderlecht toch te veel voor een speler die nog nooit een wedstrijd in het eerste elftal speelde. Anderlecht wilde volgens de krant niet verder gaan dan de helft van dat bedrag. Of Ajax wél akkoord is gegaan met de 700.000 euro, is niet duidelijk.

Het vertrek van Bounida komt hoe dan ook niet als een verrassing voor Anderlecht. De clubleiding hield eind vorig jaar al rekening met een transfer naar Ajax. De wens van Bounida was daarnaast al langer duidelijk: hij wilde naar Amsterdam. 

"Of hij uit onze vingers aan het glippen is? Ik vrees dat hij eigenlijk al uit onze vingers is geglipt", zei Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute in december. "Bounida draagt bij ons het rugnummer 14 en dat zegt al genoeg over waar hij misschien wel naartoe trekt."

Bounida is al rondgeleid op sportpark De Toekomst. Hij staat te boek als één van de grootste talenten van Europa.