Spanjaarden trekken Xavi Simons slecht, hoofdrol in verhitte pot met viermaal rood

02-03-2022 07:48 Laatste update: 12:28
64

Paris Saint-Germain heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinale van de UEFA Youth League. In een onderlinge confrontatie met Sevilla werd het 2-0, waarbij er zowel tijdens als na de wedstrijd een belangrijke rol was voor Xavi Simons. Hij maakte de Spanjaarden boos.

Simons maakte vanaf de penaltystip de 1-0 in een verhitte wedstrijd, waarin maar liefst vier rode kaarten werden uitgedeeld. Simons juichte door zijn hand voor zijn mond te houden, als teken dat de Sevilla-spelers stil moesten zijn, maar dat viel weer niet goed bij de Spanjaarden. Er ontstond een opstootje, waarna verder werd gespeeld.

Na afloop probeerde Simons vrede te sluiten met de spelers van Sevilla, maar kreeg in in de plaats daarvan mot met trainer Lolo Rosano. Dat gebeurde kort nadat de scheidsrechter rood gaf aan Wilson Odobert, Kaïs Najeh (PSG) en Juan Antonio Barroso (Sevilla). Diego Montano kreeg in de blessuretijd van de eerste helft al rood. Simons pakte geel, waardoor hij de kwartfinale mist vanwege een schorsing.