'Leider' De Ligt fungeert als voorbeeld bij Ajax: 'Hoe hij spelers aanstuurde'

'Leider' De Ligt fungeert als voorbeeld bij Ajax: 'Hoe hij spelers aanstuurde'

2 maart - 10:12 Laatste update: 12:36
35

Jurriën Timber ziet Matthijs de Ligt als voorbeeld om nog beter te worden bij Ajax. De twintigjarige verdediger vindt dat hij nog stappen moet maken in het leidinggeven en wijst daarbij naar de Juventus-stopper.

Samen met Lisandro Martínez vormt Timber dit seizoen een ijzersterk blok bij Ajax. De Amsterdammers kregen met beiden op het veld slechts vijf tegentreffers in de Eredivisie. Toch vindt Timber dat hij meer sturing moet geven aan het elftal van Erik ten Hag. "Niet op een manier van: kijk mij eens even leiding geven. Zo werkt dat niet, daar heb ik ook niets mee. Maar op mijn positie is leiding geven wel heel belangrijk, het voegt echt iets toe", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

"Matthijs de Ligt is op dat vlak voor mij het perfecte voorbeeld", vervolgt de Oranje-international. "Ook dat het niet afhangt van hoe oud je bent. De manier waarop hij Ajax al op jonge leeftijd leiding gaf en spelers aanstuurde. Dat was zo goed." 

De wereldtop houdt de ontwikkeling van Timber nauwlettend in de gaten, maar zelf is hij nog niet bezig met een stap omhoog. "Waarom zou ik iets overhaasten?", vraagt hij zich af. De geboren Utrechter beseft hoe snel het allemaal is gegaan sinds vorig jaar. "Laat dat voorlopig maar even zo doorgaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie