'In België kijken ze nauwelijks naar Nederland, met uitzondering van de topclubs'

'In België kijken ze nauwelijks naar Nederland, met uitzondering van de topclubs'

02-03-2022 13:30
64

Hoewel Philippe Rommens het goed doet bij Go Ahead Eagles, blijft belangstelling uit zijn geboorteland België uit. Rommens doorliep de jeugdopleiding in België, maar speelt al vanaf zijn negende in Nederland.

PSV nam Rommens in 2006 over van Lierse SK. Een doorbraak in het eerste bleef uit, waarna de middenvelder in 2018 naar TOP Oss trok. Sinds afgelopen zomer speelt Rommens voor Go Ahead Eagles. Belangstelling uit België? Daar weet Rommens niets van. "Dat is iets waarmee mijn zaakwaarnemer bezig is. Die contacteert me wanneer er concrete interesse is. Maar die is er nog nooit geweest vanuit België. Ook nu niet. Al wil ik ooit wel in België spelen", stelt hij bij Gazet Van Antwerpen.

De Eredivisie is echter een ideale speeltuin voor hem. "Het technische voetbal van Nederland ligt me wel. Ik voel me goed bij Go Ahead. We staan op een stabiele twaalfde plaats en willen overleven in de Eredivisie. De komende weken staan er veel zespuntenwedstrijden op het programma. Dat wordt even spannend", besluit hij.

Rommens noemt een oproep voor de Belgische nationale ploeg 'nog wat vroeg'. "Ik blijf er wel in geloven, maar er is zoveel concurrentie. Als ik ook maar een kans wil maken, moet ik transfereren naar de Premier League. In België kijken ze nauwelijks naar Nederland, met uitzondering van de top 3. Het duurde lang vooraleer ik opgeroepen werd voor de nationale ploeg. Ik was kapitein bij Jong PSV en deed het niet slecht. Tijdens de Otten Cup waren er wat watchers naar Eindhoven afgezakt en ik kon overtuigen. Toen werd ik opgeroepen voor de U19."