Blind heeft streepje voor op Tagliafico: 'Voor ons absolute toegevoegde waarde'

Blind heeft streepje voor op Tagliafico: 'Voor ons absolute toegevoegde waarde'

02-03-2022 18:14
83

Ajax-trainer Erik ten Hag neemt het op voor Daley Blind. De 31-jarige verdediger kreeg de nodige kritiek na het gelijkspel tegen Benfica (2-2) en de nederlaag tegen Go Ahead Eagles (2-1), maar Ten Hag lijkt ook in het bekerduel tegen AZ voor hem te kiezen.

De oefenmeester legt op de persconferentie uit waarom Blind een streepje voor heeft op Nicolás Tagliafico. "De organisatie staat heel goed. We krijgen weinig tegendoelpunten en daar speelt Daley een heel belangrijke rol in met zijn coaching en positionering. Daarnaast brengt Blind aan de bal zoveel in zijn passing en keuzes. Er is geen speler in de Eredivisie, misschien staat er eentje hoger, die op die manier die passes kan geven. Hij is voor ons een absolute toegevoegde waarde in ons opbouwende aanvalsspel."

Onana
Ten Hag laat zich ook positief uit over Andre Onana, die door de blessures van Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg weer hard nodig is. "Hij is nog steeds dezelfde Andre. Maar als je zoiets overkomt, is dat een levenservaring die je liever niet mee wil maken", doelt hij op de dopingschorsing van de doelman. "Natuurlijk heeft hij iets gedaan wat niet mag en daar heeft hij voor moeten boeten. Het is een zware periode geweest en dat doet wat met je."

Volgens Ten Hag staat Onana te trappelen van ongeduld. "Hij wil zo graag spelen, heeft de wedstrijden en de uitdagingen enorm gemist. Op dit moment is hij zo blij dat hij weer onder de lat kan staan en daar kan hij van genieten." Wel moet hij nog naar zijn oude topvorm groeien. "Maar Onana is een onvoorstelbaar mooie atleet. Bij dit soort mensen gaat het aanpassen naar een hoger niveau heel snel. Over een niet al te lange tijd gaan we de oude Andre Onana weer zien."