Ook EA Sports grijpt in: Rusland en alle Russische clubs uit FIFA 22 verwijderd

Ook EA Sports grijpt in: Rusland en alle Russische clubs uit FIFA 22 verwijderd

02-03-2022 18:25
48

EA Sports heeft besloten de Russische nationale ploeg en alle Russische clubs te verwijderen uit het populaire voetbalspel FIFA 22. De Amerikaanse spelontwikkelaar laat in een statement weten solidair te zijn met de Oekraïense mensen.

'Net als zoveel anderen van over de hele wereld roepen wij op tot vrede', stelt EA Sports. 'In lijn met onze partners FIFA en UEFA zijn wij het proces begonnen om het Russische nationale team en alle Russische clubs uit alle FIFA-producten te halen, zoals FIFA 22, FIFA Mobile en FIFA Online.'

FIFA en UEFA besloten om alle Russische teams tot nader order te schorsen vanwege de oorlog in Oekraïne, zo maakten de voetbalbonden maandag bekend. Daardoor kan Rusland niet deelnemen aan het WK 2022 in Qatar en is het Europa League-avontuur van Spartak Moskou plots afgelopen. Ook andere bedrijven en sponsors besloten al afstand te nemen van Rusland. Zo stopt Adidas met de shirtsponsoring van het Russisch elftal.

Ondertussen dreigen meer sancties voor de Russische voetbalwereld. Zo dringt spelersvakbond FIFPro er bij de FIFA op aan om alle spelers in Rusland de mogelijkheid te geven om gratis hun contract te verscheuren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie