Van de Beek gebrand op revanche: 'Mensen laten zien dat ze het verkeerd hebben'

Van de Beek gebrand op revanche: 'Mensen laten zien dat ze het verkeerd hebben'

2 maart - 20:15
11

Donny van de Beek erkent dat hij bij Everton het 'ongelijk van sommige mensen wil bewijzen'. De 24-jarige middenvelder kwam in januari op huurbasis over van Manchester United, waar hij nauwelijks speeltijd kreeg.

Van de Beek bevestigt dat hij gebrand is om zich te laten zien in de Premier League. "Ja, maar dat wil ik ook voor de mensen om mij heen. Als ik goed speel, doe ik het voor hen: mijn vriendin, mijn familie en vrienden. Ik wil hen plezier schenken. En ook de fans van Everton natuurlijk", zo laat hij weten via de officiële kanalen van The Toffees.

"Daarnaast doe ik het voor mijzelf", vervolgt Van de Beek, die bij Manchester United voornamelijk de bank warm hield, nadat hij in 2020 voor veertig miljoen euro over kwam van Ajax. "Natuurlijk ben ik soms teleurgesteld en gefrustreerd. Maar ik probeer altijd positief te blijven en ik geloof erin dat het op een dag zal veranderen."

Van de Beek denkt dat hard werken de sleutel is. "Ik wil sommige mensen laten zien dat ze het verkeerd hebben en dat ik de kwaliteiten heb om te spelen. Dat is altijd mijn doel." Zijn overstap naar Everton lijkt goed uit te pakken. Hij kwam al vier keer in actie voor de ploeg van manager Frank Lampard, waarvan drie keer als basisspeler.

De negentienvoudig international viel afgelopen weekeinde geblesseerd uit in de topper tegen Manchester City (0-1), maar Lampard gaf al aan dat de schade meevalt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s