De laatste keer dat PSV de finale speelde, zat ik nog in de Onder 13 van de club

"De laatste keer dat PSV de finale speelde, zat ik nog in de Onder 13 van de club"

03-03-2022 07:37
33

Jordan Teze besefte na de zege op Go Ahead Eagles hoelang PSV al op een bekerfinale heeft moeten wachten. De Eindhovenaren wonnen woensdagavond met 1-2 in Deventer en mogen zich op zondag 17 april voor het eerst sinds 2013 opmaken voor de strijd om de badjassen.

In PSV's vorige bekerfinale speelden Atiba Hutchinson, Wilfred Bouma en Ola Toivonen nog mee en werd er verloren van AZ, met spelers als Dirk Marcellis, Viktor Elm en Steven Berghuis. "De historie is niet best, nee. De laatste keer dat PSV de finale speelde, zat ik nog in de Onder 13 van de club", aldus Teze tijdens de persconferentie vanuit Deventer, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "We hebben het dit seizoen honderd procent serieus genomen, in elke wedstrijd. PSV heeft ook de afgelopen jaren goede teams gehad, dus het is gek dat het zo lang heeft geduurd om weer in de finale te staan."

De ploeg van Roger Schmidt toonde zich scherp en gemotiveerd in De Adelaarshorst. "Zij wonnen afgelopen weekend van Ajax en dat heeft ons denk ik wel geholpen. Het maakte mij in ieder geval iets scherper. Het is een goed team." Trainer Schmidt liet zich na de onderlinge ontmoeting in september ontvallen dat Go Ahead de beste tegenstander tot dan toe was: daar werd hij nog vaak aan herinnerd, maar Teze was ook onder de indruk van Kowet. "Het was moeilijk en dat wisten we van tevoren. Ze hebben het ons in de competitie ook al lastig gemaakt en dat waren we uiteraard niet vergeten."

PSV mag dus op 17 april naar De Kuip. AZ of Ajax is dan de tegenstander: beide Noord-Hollandse clubs spelen donderdag om 20.00 uur de tweede halve finale.