Van Bronckhorst maakt primeur mee: Old Firm voor het eerst buiten Schotland

Van Bronckhorst maakt primeur mee: Old Firm voor het eerst buiten Schotland

03-03-2022 10:50
9

Celtic en Rangers FC Gaan elkaar in november van dit jaar buiten de eigen landsgrenzen treffen. Beide clubs hebben een uitnodiging geaccepteerd om aan de Sydney Super Cup te gaan deelnemen.

Dat toernooi wordt tijdens het WK voor landenteams gehouden in Australië en daaraan zullen, naast de twee Schotse topclubs, ook Sydney FC en Western Sydney Wanderers mee gaan doen. Het is een vriendschappelijk toernooi en dus zullen Celtic en Rangers een 'oefenwedstrijd' tegen elkaar gaan spelen buiten Schotland. Dat is voor het eerst dat de twee aartsrivalen elkaar niet in eigen land treffen.

De Old Firm, zoals het treffen tussen Celtic en Rangers wordt genoemd, zal gespeeld worden in het Stadium Australia. Daar passen ruim 80.000 toeschouwers in. In het reguliere seizoen zullen de twee clubs ook nog tegen elkaar spelen en dat duel is vooral voor Giovanni van Bronckhorst en zijn Rangers belangrijk. Zij staan in de stand drie punten achter op de aartsrivaal en zullen die nog ergens terug moeten pakken, willen ze kampioen worden.