'Grote zorgen' bij enige Russische speler in Nederland: 'Sprak uitgebreid met hem'

'Grote zorgen' bij enige Russische speler in Nederland: 'Sprak uitgebreid met hem'

03-03-2022 17:11
32

Telstar-trainer Andries Jonker heeft recent een uitgebreid gesprek gevoerd met Roman Tugarinov, de enige Russische speler in het Nederlandse betaald voetbal. Volgens Jonker maakt Tugarinov zich 'grote zorgen' over de Russische inval in Oekraïne.

In gesprek met NH Nieuws wordt Jonker gevraagd naar de situatie in Oost-Europa, waar al ruim een week oorlog wordt gevoerd. "Bij deze club zijn we niet blind en doof voor de realiteit en actualiteit. Dat gaat natuurlijk niet ongezien voorbij."

Telstar is de enige Nederlandse club met een Russische speler in de gelederen, waardoor Jonker anders moet handelen dan andere trainers. "Het lijkt het me logisch dat ik aan Roman vraag hoe het gaat. Ik heb een uitgebreid persoonlijk gesprek gehad met hem. We hebben daar ook binnen de groep over gesproken."

Over de inhoud van het gesprek met Tugarinov wil Jonker niet veel kwijt. "Ik denk dat het gesprek tussen hem en mij ook tussen hem en mij moet blijven. Het is duidelijk dat hij zich hele groten zorgen maakt." Tugarinov ontbrak om onduidelijke redenen op de afsluitende training van Telstar voor het duel met TOP Oss.