Stam ziet veelbelovende 'tulp' bij Ajax: 'Kenmerken van geweldige middenvelder'

Stam ziet veelbelovende 'tulp' bij Ajax: 'Kenmerken van geweldige middenvelder'

04-03-2022 09:03
34

Jaap Stam is bijzonder te spreken over Ryan Gravenberch, maar hij denkt dat een vertrek bij Ajax een jaar te vroeg komt. De negentienjarige middenvelder wordt onder meer in verband gebracht met Bayern München en Juventus.

"Ryan Gravenberch is één van de meest interessante talenten van de nieuwe generatie... tulpen", grapt Stam in gesprek met de Italiaanse journalist Alfredo Pedulla. "Hoewel hij nog erg jong is, heeft hij alle kenmerken van een geweldige middenvelder. Hij heeft snelheid, kwaliteiten aan de bal, uithoudingsvermogen en tactisch inzicht. Hij is een klassieke box-to-box-middenvelder."

Gravenberch ligt nog tot medio 2023 vast bij Ajax en een akkoord over een nieuwe verbintenis lijkt uit te blijven. Daarmee is de kans groot dat de Amsterdammers hem komende zomer verkopen. Stam vindt dat geen goed idee. "Ik denk dat nog een jaar Nederland handig kan zijn om volwassen te worden en zich voor te bereiden op een topcompetitie."

"Ik denk dat hij het goed kan doen bij elke topclub", vervolgt de voormalig topverdediger. "Maar wie hem koopt, moet geen haast hebben en een sterk geloof in zijn kwaliteiten hebben. Het ontbreekt hem nog aan een dosis ervaring, die je alleen op het veld kunt opdoen. Hij is hoe dan ook voorbestemd voor een geweldige toekomst."

Met Gravenberch in de basis won Ajax donderdag met 0-2 bij AZ in de halve finale van de KNVB Beker.