Bony probeerde het eerst bij Vitesse: 'Bijna een jaar lang contact gezocht'

Bony probeerde het eerst bij Vitesse: 'Bijna een jaar lang contact gezocht'

04-03-2022 16:08
22

Wilfried Bony wilde dolgraag terugkeren bij Vitesse. De Ivoriaanse aanvaller, die nu bij aartsrivaal NEC speelt, kreeg steeds nul op rekest vanuit Arnhem.

Toen Bony voor NEC tekende, klonk er vanuit Vitesse-hoek veel kritiek. Die club wees de spits echter zelf af. "Ik heb heel vaak contact met Vitesse, gelegd, bijna een jaar lang", zegt hij tegen Voetbal International. "Natuurlijk ga ik als ex-speler van Vitesse eerst bij mijn oude club informeren. Toen ze nee zeiden, kreeg ik andere aanbiedingen om weer te voetballen."

Wedden

Meer odds

RKC Waalwijk en sc Heerenveen bleken ook in beeld te zijn geweest. "Die hebben we in een andere fase ook benaderd, maar op dat moment had ik nog geen contact met Ted van Leeuwen. Toen kwam hij namens NEC en moet ik die kans dan niet pakken? Wie gaat mijn rekeningen betalen? Soms moet ik keuzes maken. Toen hij kwam, heb ik besloten op maandag hierheen te komen en een dag later tekende ik bij NEC."

Bony heeft wel nog af en toe contact met de stadionspeaker van Vitesse. Dat is een goede vriend van hem en daarom baalde de spits dat hij de derby in Arnhem vorige week moest missen. "Ik vroeg hem of hij mijn nummer kon draaien als ik zou scoren. Hij vroeg me: “Wil je dat de club me ontslaat?” Hij zei voor de grap dat hij het misschien zachtjes zou draaien. Daar hebben we samen om gelachen."