Kraay komt plots met anekdote: 'Ze wilden me in Canada laten naturaliseren'

Kraay komt plots met anekdote: 'Ze wilden me in Canada laten naturaliseren'

4 maart - 21:13
16

Hans Kraay junior heeft bijna een interlandperiode overgehouden aan zijn tijd bij Edmonton Drillers, claimt hij vrijdagavond bij ESPN. De Keuken Kampioen Divisie-analist had in aanmerking kunnen komen voor de nationale ploeg van Canada.

Kraay speelde eind jaren zeventig en begin jaren tachtig in Edmonton en moet daaraan terugdenken als hij FC Eindhoven-aanvaller Charles-Andreas Brym ziet scoren tegen Helmond Sport. Brym heeft namelijk zes interlands voor Canada op zijn naam staan. "Maar ze wilden mij toen ook laten naturaliseren tot Canadees, dus dat zegt allemaal niet zoveel…"

De clubhopper speelde in Canada samen met de halve Nederlander Dwight Lodeweges. "Op een gegeven moment wilden ze mij ook naturaliseren, als je vier jaar in Canada voetbalt, mocht je dat al. Dus ja: dat zegt niet zoveel, als je voor het Canadaese nationale elftal speelt", glimlacht Kraay. "Ik was toen wel het Dreh- und Angelpunkt."

Canada heeft inderdaad geen rijke voetbalhistorie, maar is wel dichtbij zijn eerste WK-deelname sinds 1986. Met nog drie speelrondes in de Noord-Amerikaanse WK-kwalificatie te gaan, heeft men nog twee punten nodig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie