Vitesse-Sparta definitief gestaakt: Okoye vlak voor tijd belaagd door thuispubliek

04-03-2022 21:58 Laatste update: 22:59
336

De Eredivisie-wedstrijd tussen Vitesse en Sparta is in de blessuretijd stilgelegd en daarna definitief gestaakt. Sparta-doelman Maduka Okoye werd al lastiggevallen door een veldbestormer en kreeg daarna ook projectielen naar zich gegooid.

Vitesse en Sparta waren net de zeven minuten durende extra tijd ingegaan, toen ze door arbiter Rob Dieperink naar binnen werden geroepen. Sparta leidde met 0-1 dankzij Adrián Dalmau en Okoye had een penalty van Loïs Openda gestopt. In de extra tijd kreeg de Nigeriaanse sluitpost eerst een veldbestormer op zijn dak, maar die wimpelde Okoye af. Nadat hij een bierbeker tegen zich aan gegooid kreeg, ging hij echter neer, waarna Dieperink besloot om te wedstrijd te staken.

Het was nog even onduidelijk of de wedstrijd uitgespeeld zou worden. Dieperink leek aanvankelijk in te zetten op een afkoelingsperiode van vijf minuten, maar de wedstrijd ligt al ruim twintig minuten stil. Achter de gesloten deuren van de spelerstunnel wordt intern overleg gevoerd door de verantwoordelijke partijen, terwijl de tribunes van Stadion GelreDome leeg stromen.

Volgens ESPN wilde Sparta niet verder spelen. Na de lange onderbreking is in elk geval besloten om de wedstrijd niet meer te hervatten. Of de 0-1 stand blijft staan of de blessuretijd nog wordt uitgespeeld, zal in een later stadium moeten blijken. De tuchtcommissie van de KNVB gaat zich hierover buigen.