'Vitesse-fan aangehouden, steward mishandeld na opstootje tussen thuis- en uitvak'

'Vitesse-fan aangehouden, steward mishandeld na opstootje tussen thuis- en uitvak'

5 maart - 07:13 Laatste update: 07:13
78

De politie heeft vlak voor het einde van Vitesse - Sparta Rotterdam een Vitesse-fan aangehouden na het mishandelen van een steward. Dat gebeurde terwijl de fan op weg was naar het uitvak van Sparta om de confrontatie te zoeken met de fans van de uitploeg.

Dat meldt De Gelderlander. Op de noord-tribune ontstond tijdens de wedstrijd een opstootje, waarna supporters van Vitesse de confrontatie zochten met de fans van Sparta. Daarbij ging een groep Vitesse-fans richting het uitvak. Stewards probeerden de menigte daar weg te houden.

Een vrouwelijke steward duwde in het gedrang een man weg, die daarbij half ten val kwam. Daarbij sloeg de man de steward. Twee agenten hebben de man uiteindelijk aangehouden en naar het politiebureau in Arnhem gebracht.

De wedstrijd tegen Sparta werd vrijdagavond niet uitgespeeld. Een aantal supporters van de thuisploeg misdroeg zich. Zo werd Sparta-keeper Maduka Okoye door een veldbestormer belaagd en kreeg hij vervolgens een beker bier tegen zijn hoofd gegooid. Vlak daarna werd er vanaf de tribune achter de goal met vuurwerk richting de Sparta-keeper gegooid. Scheidsrechter Rob Dieperink besloot het duel te staken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie