Auassar niet blij met Vitesse: 'Dan ben je laatste die hier wat over mag zeggen'

Auassar niet blij met Vitesse: 'Dan ben je laatste die hier wat over mag zeggen'

05-03-2022 08:10 Laatste update: 08:20
78

Adil Auassar is geschokt door wat er vrijdagavond tijdens Vitesse - Sparta Rotterdam allemaal is voorgevallen. De Sparta-aanvoerder wil de schuld niet meteen bij Vitesse in de schoenen schuiven, maar begrijpt niet dat er niet eerder ingegrepen werd in het GelreDome.

"Ik ben in ieder geval blij dat iedereen heel is", begint Auassar voor de camera van ESPN na de gestaakte wedstrijd tegen Vitesse. Keeper Maduka Okoye werd belaagd door een Vitesse-fan, kreeg vervolgens een beker bier tegen zijn hoofd en niet veel later werd er vuurwerk richting het doel van Sparta gegooid. "Wat moet ik ervan zeggen? Het was een opeenstapeling van incidenten. Dieptriest, een schande, echt een schande", aldus Auassar.

Dat er niet ingegrepen werd door de aanwezige stewards in het GelreDome, zorgt voor verbazing bij de Sparta-aanvoerder. "Als er dan iets gebeurt met een supporter... Die steekt doodleuk over, staat even voor de keeper en wordt onderweg niet eens door een steward tegengehouden. Met alle respect. Als je dan niet ingrijpt, dan is de kans aanwezig dat er meerdere dingen gebeuren."

Toch wil Auassar de schuld niet meteen in de schoenen van Vitesse schuiven. "Het is heel makkelijk vanuit mijn positie om nu Vitesse de schuld te gaan geven. Maar je moet je gasten goed verzorgen. Als je dat niet voor elkaar kan krijgen, dan ben je de laatste die hier wat over mag zeggen", doelt hij op de schermutselingen tussen de twee clubs in de catacomben na de wedstrijd. "Ik denk dat in Nederland, niet alleen op het voetbalveld maar ook naast het veld, de straffen flink hoger mogen komen te liggen", zo sluit Auassar af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie