Clasie keert terug bij Oranje: 'Weet zeker dat bondscoach zeer gecharmeerd was'

Clasie keert terug bij Oranje: 'Weet zeker dat bondscoach zeer gecharmeerd was'

05-03-2022 08:28
44

AZ-trainer Pascal Jansen is blij dat Jordy Clasie opgenomen is in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland. Voor de middenvelder kwam het nieuws compleet uit de lucht vallen.

"Jordy zei laatst nog: trainer, ik kom de interlandperiode samen met mijn gezin en familie wel door hoor. Hij had er totaal geen rekening mee gehouden dat hij zou terugkeren bij het Nederlands elftal", wordt Jansen geciteerd door De Telegraaf. "Dat maakt het niet minder knap overigens."

Clasie kwam twee seizoenen terug in Nederland na een periode in het buitenland. In zijn eerste periode bij AZ had hij het lastig en zat hij veel op de bank. "Je kon zien dat hij tijd nodig had om weer topfit te worden, zodat hij zijn stempel op ons spel kon drukken", aldus Jansen. "Daar ben ik ook het meest trots op: dat het hem is gelukt om weer zijn oude niveau te kunnen aantikken. Het is mooi dat wij hem als team daarbij hebben kunnen helpen. Maar vergeet niet dat wij daar een hoop voor terugkrijgen."

Voor Jansen kwam het niet als een verbazing dat bondscoach Louis van Gaal hem weer bij de Oranje-selectie heeft gehaald. Eerder werkte Van Gaal ook al samen met Clasie bij het Nederlands elftal. "Ik weet dat de bondscoach zeer gecharmeerd was toen hij met Jordy werkte. We gaan voor hem duimen dat hij weer bij de definitieve selectie komt."