Politie moet ingrijpen en stuurt NAC-supporters nog voor de wedstrijd naar huis

Politie moet ingrijpen en stuurt NAC-supporters nog voor de wedstrijd naar huis

05-03-2022 10:38
14

28 supporters van NAC Breda hebben zich vrijdagavond in Valkenburg (Limburg) misdragen en zijn voor de wedstrijd tegen MVV naar huis gestuurd. Dat meldt de politie. Eén van de supporters werd aangehouden vanwege het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

NAC nam het vrijdagavond op tegen MVV en won de wedstrijd met 1-2, maar niet iedere supporter van de uitclub heeft dat mee kunnen krijgen. 'Eind van de middag kwamen er meldingen over de betreffende groep dat zij zich in Valkenburg nogal agressief gedroegen en uit waren op een confrontatie met MVV-supporters', zo luidt het statement van de politie.

De burgemeester van Valkenburg heeft daarop een noodbevel uitgevaardigd om de gemeente te verlaten. 'Vervolgens wilde de groep supporters naar Maastricht afreizen, maar politie en ME konden dit voorkomen. Uiteindelijk kozen de supporters eieren voor hun geld en zijn ze onder begeleiding van de ME met een bus terug naar Breda gebracht. Door de samenwerking met gemeente en politie is dit zonder geweld verlopen.'

Door goals van Naoufal Bannis en Odysseus Velanas won NAC met 1-2, de ploeg van Edwin de Graaf staat op de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op nummer acht Roda JC is vier punten.