Real Madrid neemt afstand van Sociedad dankzij wondergoals Modric en Camavinga

05-03-2022 22:52
9

Real Madrid heeft zaterdagavond met 4-1 gewonnen van Real SociedadDe Koninklijke moest al vroeg een tegentreffer incasseren, maar boog de achterstand om na pegels van Eduardo Camavinga en Luka Modric.

De bezoekers uit Baskenland kwamen binnen tien minuten via de penaltystip op voorsprong. Dani Carvajal beging een overtreding in eigen strafschopgebied en Mikal Oyarzabal faalde niet van elf meter. Na de openingstreffer was Real Madrid wakker geschud en was het enkel de thuisploeg dat de klok sloeg. Sociedad kwam in de gehele eerste helft niet meer in het stuk voor, waardoor een 2-1 ruststand een logisch gevolg was.

De twee treffers waren wel wonderschoon. Camavinga en Modric besloten binnen een tijdsbestek van drie minuten beiden van een meter of dertig uit te halen: zowel de Fransman als de Kroaat deed dat doeltreffend. Na rust ging Real Madrid verder waar het mee bezig was. Hoewel de ploeg van Carlo Ancelotti met het oog op de tweede achtste finale tegen Paris Saint-Germain aanstaande woensdag zichtbaar gas terugnam, maakten Karim Benzema en Marcos Asensio in de slotfase de derde en vierde goal voor de Madrilenen.

Real staat door de zege acht punten los op naaste belager Sevilla. Met nog elf speelrondes te gaan lijkt De Koninklijke de landstitel niet meer mis te kunnen lopen. In de Champions League is er nog wel voldoende om voor te spelen: Real Madrid moet woensdagavond in de aanval. In Parijs verloor de ploeg met 1-0 van PSG.