Ajax-middenvelder Álvarez reageert: 'Het Mexicaanse voetbal is verloren'

Ajax-middenvelder Álvarez reageert: 'Het Mexicaanse voetbal is verloren'

06-03-2022 10:44
41

Edson Álvarez heeft geschokt gereageerd op de heftige supportersrellen in Mexico. In de nacht van zaterdag op zondag ging het helemaal mis tijdens het duel tussen Queretáro en Atlas.

Volgens onbevestigde berichten zouden zeventien doden zijn gevallen. 'Dit heeft niets met voetbal te maken. Ik voel hulpeloosheid, verdriet, schaamte en angst bij het zien van dit alles. Het Mexicaanse voetbal is verloren', schrijft de middenvelder van Ajax op Instagram.

Álvarez ziet dat er sprake is van een breder probleem. 'Nu gebeurde het bij een voetbalwedstrijd, maar angst, onzekerheid en geweld zijn dingen waar mensen elke dag mee moeten leven. Ik weet dat er momenteel in de wereld ergere dingen plaatsvinden dan dit soort misstanden rondom een voetbalwedstrijd, maar ik zie dit wel als een weerspiegeling van wat we als samenleving zijn.'

Zowel binnen als buiten het stadion braken hevige gevechten uit. Op schokkende beelden op sociale media is te zien hoe sommige fans bewegingloos op de tribunes liggen, sommigen in een plas bloed. Ook is te zien hoe families met kinderen in veiligheid proberen te komen. De autoriteiten houden het tot dusver op zeker 22 gewonden, waarvan twee zeer ernstig.