De Roon gaat niet door het stof na rode kaart: 'Ik stel hier een terechte vraag'

De Roon gaat niet door het stof na rode kaart: 'Ik stel hier een terechte vraag'

06-03-2022 12:29
24

Marten de Roon heeft op zijn sociale kanalen gereageerd op de domme rode kaart die hij pakte in de competitiewedstrijd bij AS Roma (1-0 nederlaag). De middenvelder van Atalanta gaat niet door het stof.

De Roon maakte in de slotfase in Stadio Olimpico een overtreding en was niet blij dat de scheidsrechter daarvoor floot. Het leek erop dat de arbiter hem voor zijn eerste reactie een gele kaart gaf en dat maakte de Oranje-international zo kwaad, dat hij fel reageerde. Daarop kreeg De Roon een tweede gele kaart en dus rood voorgehouden.

Op zijn sociale kanalen, waar de Nederlander normaal gesproken vaak met grappige posts komt, deelde hij zaterdagavond een afbeelding waarop hij vol onbegrip te zien is. 'Ik ben de eerste die mijn eigen fouten toegeeft, maar ik denk dat deze foto een terechte vraag stelt. Vanavond hadden we last van de wet van Murphy.'

De Roon is geschorst voor de wedstrijd tegen Genoa van komend weekend. Midweeks zal hij wel gewoon mee kunnen doen in het Europa League-treffen met Bayer Leverkusen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s