Van Gaal verrast met Clasie: 'Daarom nog altijd zo gecharmeerd van hem'

Van Gaal verrast met Clasie: 'Daarom nog altijd zo gecharmeerd van hem'

06-03-2022 17:05
24

Louis van Gaal is groot fan van Jordy Clasie, denkt Arnold Bruggink. De analist is zelf ook te spreken over de AZ-middenvelder, die vrijdag werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

"Ik ben een enorme fan van Clasie. Hij is een jongen die zijn team altijd beter laat spelen. Daarom is Van Gaal nog altijd zo gecharmeerd van hem", zegt Bruggink bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Clasie doet altijd wat het beste is voor het team. Jongere spelers kiezen sneller voor ballen waarvan ze zelf beter worden."

De analist noemt Clasie 'superslim, echt voetbalslim'. "Ik snap dus wel dat hij weer in beeld komt bij Oranje." Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, is blij voor Clasie. "Ik heb hem nog niet persoonlijk kunnen feliciteren. Het is natuurlijk een voorselectie, maar het is wel een teken dat de bondscoach vindt dat hij goed bezig is. Wij wisten dat al een tijdje."

Clasie houdt Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch buiten de voorlopige Oranje-selectie. Hij behoort dit seizoen tot de uitblinkers bij AZ. In 2015 speelde de dertigjarige controleur zijn laatste interland voor het Nederlands elftal. De definitieve selectie wordt op 18 maart bekend.