Barcelona komt met bevestiging: 'We werken aan de komst van Haaland'

Barcelona komt met bevestiging: 'We werken aan de komst van Haaland'

06-03-2022 17:19
62

FC Barcelona gaat vol voor de komst van Erling Haaland. Dat bevestigt Enric Masip, adviseur van clubpresident Joan Laporta. Geruchten over de interesse in de Noorse spits van Borussia Dortmund doen langer de ronde.

Deze week zouden trainer Xavi en technisch adviseur Jordi Cruijff een 'geheim' bezoek hebben gebracht aan Duitsland. De twee spraken namens Barcelona met 'Team Haaland', al wilde Xavi dat niet bevestigen. Masip erkent tegenover TV3 wél dat Barça probeert Haaland vast te leggen.

"De club werkt eraan", aldus de vertrouweling van Laporta. "Makkelijk is het niet, maar er liggen zeker kansen. Wij zijn Barcelona en doen alles binnen onze mogelijkheden." Volgens Spaanse media was de afspraak tussen Xavi, Cruijff en de entourage van Haaland 'een gesprek zonder onderhandelingen'.

Ondanks de financiële problemen in Camp Nou, wil Barça niets liever dan Haaland over de streep trekken. De Noorse spits wordt gezien als een topspeler die de komende tien jaar het verschil kan maken. Ook Real Madrid, Manchester City en Paris Saint-Germain zijn in de markt.