Memphis verlost Barcelona: drie punten, nieuwe nummer drie in La Liga

Memphis verlost Barcelona: drie punten, nieuwe nummer drie in La Liga

06-03-2022 18:10 Laatste update: 18:15
29

FC Barcelona is de nieuwe nummer drie van La Liga. Memphis Depay werd tegen Elche CF de matchwinner door als invaller de eindstand op 1-2 te bepalen.

Barça was de laatste weken bezig aan een sterke serie, maar kon die lijn aanvankelijk niet doortrekken tegen middenmoter Elche. Frenkie de Jong was de enige Nederlander met een basisplaats voor Barcelona, waar Luuk de Jong, Memphis en Sergiño Dest op de bank begonnen.

Het was Barcelona dat de klok sloeg in Estadio Manuel Martínez Valero. Dat leverde een handvol kansen op, waarvan de grootste ontegenzeggelijk voor De Jong was. De middenvelder dacht een rebound af te kunnen maken, maar had buiten de verdediger op de doellijn gerekend.

Nadat De Jong opnieuw een grote kans miste, was het raak aan de andere kant. Pedri zette Elche-aanvaller Fidel onbedoeld aan het werk en Marc-André ter Stegen werd geklopt met een schuiver in de lange hoek: 1-0.

Barcelona moest aan de bak en vond na een uur spelen de gelijkmaker. Ferran Torres kreeg de bal voor zijn voeten en twijfelde niet. De Jong werd vervolgens gewisseld, Memphis kwam in het veld en laatstgenoemde besliste de wedstrijd in de 84ste minuut vanaf de penaltystip: 1-2.

Door de overwinning klimt Barcelona naar de derde plaats in La Liga. Het verschil met koploper Real Madrid is vijftien punten. Barça heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Nummer twee Sevilla heeft zeven punten meer.