Perez trekt duidelijke conclusie na Ajax-ontsnapping: 'Hij is te goed voor Ajax'

Perez trekt duidelijke conclusie na Ajax-ontsnapping: 'Hij is te goed voor Ajax'

6 maart - 19:48
101

Jurriën Timber is te goed voor Ajax, waardoor Perr Schuurs slechter lijkt dan hij daadwerkelijk is. Dat stellen analisten Kenneth Perez en Kees Kwakman bij ESPN. Timber ontbrak zondag in het thuisduel met RKC Waalwijk, dat Ajax ternauwernood won (3-2).

Perez vroeg zich na de twee RKC-goals af wat er aan de hand is met Ajax en kwam uit bij de afwezigheid van Timber, die ontbrak door knieklachten. "Dat gemis is heel groot", aldus de Deen. "De organisatie klopte tegen Go Ahead Eagles en RKC totáál niet. Ik kan dat niet los zien van Timber."

"Ga er maar aanstaan als je Schuurs bent", reageert Kwakman. "Hij heeft ook wel snelheid, maar mist de verdedigende kwaliteiten die Timber wel heeft. Tegelijkertijd wordt hetzelfde van hem gevraagd. Alleen, zo goed is hij niet. Iedereen roept dat Schuurs niet goed genoeg is, maar dat komt ook door het spel van Ajax."

"Timber is zo verschrikkelijk goed", voegt Perez toe. "Is hij de maatstaf? Nee, hij is te goed voor Ajax. Is Schuurs dan de maatstaf? Nee, hij zit eronder."

'Dombo van het weekend'
Ajax werd uiteindelijk gered door een onbenullige tackle van Luuk Wouters op Antony. Dusan Tadic benutte de daaropvolgende penalty. "De dombo van het weekend", zegt Perez over Wouters, die na afloop in tranen op het veld stond. "Als trainer zou ik er knettergek van worden. Even serieus... Wát dom."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie