Idrissi wordt de grote man in Spanje, De Ligt en co. en Arsenal winnen moeizaam

Idrissi wordt de grote man in Spanje, De Ligt en co. en Arsenal winnen moeizaam

06-03-2022 22:18 Laatste update: 23:25
9

Juventus en Arsenal hebben zondag minimale overwinningen op respectievelijk Spezia en Watford geboekt. In Spanje was Oussama Idrissi belangrijk voor Cádiz, met zijn eerste treffer in La Liga en een assist. Atlético Madrid staat weer in de top-vier in La Liga

Real Betis - Atlético Madrid 1-3
Voor beide teams was het treffen in Sevilla cruciaal. Bij winst zou Betis verder uitlopen op Atlético, terwijl Los Rojiblancos bij een overwinning juist de vierde plek van hun tegenstander over zouden nemen. Uiteindelijk trok Atlético aan het langste eind, door treffers van João Félix (twee keer) en Thomas Lemar.

Juventus - Spezia 1-0
De thuisploeg had het, met Matthijs de Ligt in de basis, niet makkelijk tegen Spezia, waar Jeroen Zoet op de bank zat. De Oude Dame wist de wedstrijd wel winnend af te sluiten, door een opleving van Álvaro Morata: de Spanjaard werd het eindstation van een vloeiende Juve-aanval. Door de overwinning verstevigt Juventus zijn vierde plek in de Serie A.

Watford - Arsenal 2-3
Arsenal is in Engeland verwikkeld in de felle strijd om de vierde plek, die recht geeft op Champions League-voetbal. Watford wist de ploeg van Mikel Arteta knap tegenstand te bieden, maar door goals van Martin Odegaard, Bukayo Saka en Gabriel Martinelli gingen The Gunners er met de overwinning vandoor. Arsenal neemt daardoor de vierde plek over van Manchester United, dat op zondag verloor van stadsgenoot en rivaal Manchester City.

Cádiz - Rayo Vallecano 2-0
Bij het tegen degradatie strijdende Cádiz werd Idrissi de grote man. Zo zorgde de huurling van Sevilla voor het voorbereidende werk op de openingstreffer, die op naam kwam van Rubén Alcaraz. Nog geen tien minuten later stond Idrissi weer op, door de bal via de paal raak te schieten na een blunder van doelman Luca Zidane. Het was ook de eerste treffer van de Marokkaan in de Spaanse competitie. Door de overwinning kan Cádiz de veilige plekken in La Liga ruiken.