Onana wil team helpen: 'Ik weet dat mijn beste tijd bij Ajax achter me ligt'

Onana wil team helpen: 'Ik weet dat mijn beste tijd bij Ajax achter me ligt'

07-03-2022 08:05
28

Andre Onana is blij met de krappe 3-2 zege op RKC Waalwijk, maar erkent dat hij nog niet in topvorm verkeert. De Kameroener weet dat hij weinig geliefd meer is in Amsterdam.

"Ik ben blij om terug te zijn en weer in eigen huis te spelen", zegt Onana tegen ESPN. "Ik ben ook blij met de overwinning, want dat is het belangrijkst." De doelman weet dat hij onder een vergrootglas ligt, maar trekt zich niet veel aan van de buitenwacht. "Ik ben eraan gewend. Ik heb geen controle over wat mensen zeggen. Ik ben er om het team te helpen. Mensen mogen denken en zeggen wat ze willen. Het raakt mij helemaal niet."

Onana vervangt de geblesseerde Remko Pasveer en kreeg in de laatste twee Eredivisie-duels tegen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk al vier goals tegen. "We zijn een team. We winnen samen en verliezen samen. Ik ben een belangrijke speler in het team, dus als we verliezen, ben ik degene die erop wordt aangekeken", stelt de sluitpost. "Ik denk dat ik het goed doe. Nog niet op mijn beste niveau, zoals een paar jaar geleden. Maar elk duel zal ik verbeteren." 

Het is echter de vraag of Onana blijft staan als Pasveer straks weer fit is. "Ik bespreek alles met Erik ten Hag, maar daar heeft hij niets over gezegd. Als ik moet spelen, speel ik. Als Pasveer of Jay (Gorter, red.) moeten spelen, spelen zij. Ik ben hier om het team te helpen. Ik weet dat mijn beste tijd bij Ajax achter me ligt."

Onana bevestigt nogmaals dat hij na dit seizoen transfervrij vertrekt bij Ajax. "Het zijn mijn laatste maanden in Amsterdam, honderd procent. Ik ben trots op wat ik heb gedaan en blij met de successen die we hebben behaald. Ik wil iedereen bedanken, want dit succes was ook van hen. Ik kan alleen maar dankbaar zijn."