Voetbal International: Ajax ziet af van Ruiter, 'snel duidelijkheid verwacht'

Voetbal International: Ajax ziet af van Ruiter, 'snel duidelijkheid verwacht'

07-03-2022 08:40
68

Ajax gaat niet in zee met Robbin Ruiter. De transfervrije doelman (34) was op proef in Amsterdam, maar de club ziet af van zijn komst. Dat meldt Voetbal International.

Ruiter was fit genoeg om meteen aan de slag te gaan bij Ajax. Een overstap kan hij hoe dan ook op zijn buik schrijven, omdat de Amsterdammers voor een keeper gaan met meer internationale ervaring. Volgens VI wordt er 'snel duidelijkheid verwacht'.

Ajax-trainer Erik ten Hag werkte bij FC Utrecht succesvol samen met Ruiter, die afgelopen week meetrainde op De Toekomst. De clubleiding zou vrijdag de knoop doorhakken, maar die beslissing werd al uitgesteld. Volgens De Telegraaf was ook Przemysław Tytoń (35, ex-Roda JC en -PSV) in beeld.

Ajax is op zoek naar een extra doelman, nu Remko Pasveer en Jay Gorter nog weken buitenspel staan. Mocht Andre Onana iets overkomen, dan heeft Ten Hag alleen Calvin Raatsie (20) en Charlie Setford (17) tot zijn beschikking. Ajax strijdt nog mee op drie fronten.

Willem ll nam in januari afscheid van Ruiter, die niet overtuigde in Tilburg. Toen de club Timon Wellenreuther huurde van Anderlecht, meldde Ruiter zich 'geblesseerd' af. Na een periode van stilte werd het contract ontbonden.