Zwarte avond voor Van de Beek: Spurs vijf maten te groot, degradatiezorgen blijven

Zwarte avond voor Van de Beek: Spurs vijf maten te groot, degradatiezorgen blijven

07-03-2022 22:50
62

Everton behoort tot het selecte gezelschap met clubs dat nog nooit uit de Premier League gedegradeerd is, maar zal dit seizoen serieus op zijn tellen moeten passen. Donny van de Beek en de zijnen werden maandagavond overklast en moesten Noord-Londen met de staart tussen de benen verlaten, na een ontluisterende 5-0 nederlaag.

Michael Keane leidde na een klein kwartier spelen een avond vol rampspoed in, door de bal voorbij ploeggenoot Jordan Pickford knalde: 1-0. Diezelfde Pickford verkeek zich niet lang daarna op een schuiver van Heung-Min Son en nog voor rust werd het ook 3-0, nadat Harry Kane vrije doortocht kreeg.

In de tweede helft ging Tottenham vrolijk verder met combineren en kwam Everton weer overal een stapje te laat. Welgeteld veertig seconden na de aftrap kon Sergio Reguilón ongehinderd de trekker overhalen: 4-0. Een knappe volley van Kane leverde de 5-0 op, maar meer leed bleef The Toffees bespaard. Van de Beek werd na een uur spelen uit zijn lijden verlost en de bij Spurs opgepikte Dele Alli beleefde een pijnlijke invalbeurt tegen zijn oude club.

De ploeg van Frank Lampard heeft nog drie inhaalwedstrijden tegoed, maar staat na 25 duels op 22 punten, nipt boven nummer achttien Burnley. Ook Tottenham loopt nog een paar speelrondes achter, maar mengt zich juist in de strijd om de Champions League-plekken: de ploeg van Antonio Conte komt voorlopig naast nummer zes West Ham United en staat drie punten achter rivaal en nummer vier Arsenal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie