Kritiek op Everton en Van de Beek: 'Gebrek aan atletisch vermogen schrikbarend'

Kritiek op Everton en Van de Beek: 'Gebrek aan atletisch vermogen schrikbarend'

8 maart - 08:55 Laatste update: 12:13
60

Everton moet serieus vrezen voor degradatie na de slachtpartij tegen Tottenham Hotspur in de Premier League. Ook Donny van de Beek ontsnapt niet aan kritiek na de 5-0 nederlaag, hoewel de meeste onvrede zich richt op de defensie van The Toffees.

De oud-Ajacied krijgt - net als het gros van de Everton-spelers - een vier van The Liverpool Echo. 'Hij is slim aan de bal en comfortabel in balbezit. De Nederlander moet de man zijn die verdedigen kan smeden in een aanval, maar Everton kreeg de bal gewoon niet voorin. Van de Beek werd al na een uur gewisseld.'

De regionale krant waarschuwt Everton na de afstraffing tegen Spurs. 'Waar ligt het aan? Kwaliteit? Mentaliteit? Geloof? De realiteit is een stuk zorgwekkender. Het is een giftige cocktail van alledrie', schrijft de regionale krant. 'Is Everton te goed om te degraderen? Nee, dat zijn ze niet. Daarvoor hoef je alleen maar naar deze wedstrijd te kijken', luidt het oordeel.

Ook de BBC plaatst serieuze twijfels bij de kansen van Everton, dat nog nooit degradeerde, om zich te handhaven. 'Frank Lampard trof een puinhoop aan toen hij de ontslagen Rafa Benítez opvolgde en ontdekte al snel hoe slecht de dingen ervoor stonden na de uitnederlagen tegen Newcastle United en Southampton', schrijft de omroep in een analyse. 'Maar dit was een nieuw staaltje incompetentie, een wake-up call voor iedereen die nog steeds in de veronderstelling is dat Everton aan degradatie kan ontsnappen. Degradatie heeft lak aan reputatie of historie.'

Jamie Carragher is niet onder de indruk van het elftal van Lampard. "Als je zegt dat dit team te goed is om te degraderen, komt dat door de aanvallers, Richarlison en Calvert-Lewin. Want die achterhoede is van Championship-niveau, geen twijfel mogelijk", zegt de voormalig Liverpool-verdediger tegen Sky Sports. "Everton speelde altijd fysiek en agressief, ook als ze niet op hun best waren. Maar deze spelersgroep is zo zwak."

"Het gebrek aan atletisch vermogen in het team is schrikbarend. Als je naar het middenveld kijkt, dan missen Allan en Van de Beek snelheid. En dat geldt ook voor de verdediging. Harry Kane liep Michael Keane bij alle goals voorbij", besluit Carragher.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie