Willem II per direct op zoek: zeker acht interessante kandidaat-trainers

Willem II per direct op zoek: zeker acht interessante kandidaat-trainers

08-03-2022 15:20 Laatste update: 18:59
48

Willem II greep dinsdagochtend hard in: trainer Fred Grim werd ontslagen en technisch directeur Joris Mathijsen op non-actief gezet. Algemeen directeur Martin van Geel gaat nu op zoek naar een trainer die voor een schokeffect kan zorgen in Tilburg. Wie heeft zijn handen vrij en is kandidaat?

John van den Brom
"Als een club me belt, is de kans groot dat ik er weer instap", zei Van den Brom drie weken geleden De Telegraaf. Willem II kan de achtste werkgever van Van den Brom worden, na periodes bij AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse, Anderlecht, AZ, FC Utrecht en KRC Genk. In België kreeg hij eind 2021 zijn congé.

John van 't Schip
Wat voor Van den Brom geldt, geldt ook voor Van 't Schip. Geïnteresseerde clubs met een goed verhaal mogen hem bellen. "Als het plaatje maar klopt, we het eens zijn over de financiën en ik het een mooie uitdaging vind", zei hij onlangs tegen VoetbalPrimeur. In Nederland stond hij op eigen benen bij FC Twente, Jong Ajax en PEC Zwolle. Op 31 december had hij zijn laatste werkdag als bondscoach van Griekenland.

Jaap Stam
Als oud-speler van Willem II weet Stam hoezeer Willem II leeft in Tilburg. Bij PEC Zwolle deed hij het een halfjaar heel behoorlijk, maar die lijn kon hij niet doortrekken bij Feyenoord. Ook in de Verenigde Staten, bij FC Cincinnati, wilde het niet vlotten. Met zijn grote naam kan Stam misschien wat teweeg brengen.

John Stegeman
Na zijn ontslag bij PEC Zwolle in het voorjaar van 2021 verdween Stegeman langzaam maar zeker uit beeld voor de Nederlandse voetbalvolger. In het verleden behoedde hij Heracles vanuit een schier kansloze positie voor degradatie. Het jaar erop leidde hij de club voor het eerst in de historie naar Europees voetbal.

Zeljko Petrovic
Of keert Petrovic misschien terug? Willem II had het vorig jaar ook moeilijk, maar vond in Petrovic een redder in nood. Na zijn aanstelling keerde bovendien de glimlach terug in Tilburg. En dat is wat Willem ll nu nodig heeft. Petrovic vertrok onlangs als bondscoach van Irak en staat open voor de klus in Tilburg, vertelt hij aan De Telegraaf. 

Dick Advocaat
Is Advocaat nog te porren voor echt de állerlaatste klus in zijn loopbaan? De 74-jarige Hagenaar stond bij Sparta voor een vergelijkbare situatie. Toen lukte het hem niet om degradatie te voorkomen, maar wellicht dat het een motivatie is om het opnieuw te proberen.

Ruud Brood
Brood is beschikbaar na zijn verrassende vertrek bij ADO Den Haag. De oud-trainer van onder meer RKC, NEC en NAC heeft ADO onder zeer lastige omstandigheden behoorlijk laten voetballen en dus bewezen dat hij het beste weet te maken van een crisissituatie.

Robert Maaskant
Maaskant wist met Willem ll in het seizoen 2005/2006 ten koste van Ajax de bekerfinale te halen. Onder zijn leiding verloor de club daarna geen wedstrijd meer in de competitie. Maaskant is het gewend om in moeilijke situaties te werken en staat open voor een nieuwe functie in de voetballerij.

Wie zie jij trainer van Willem II worden? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!