Arnesen tevreden: 'Uiteraard, zijn komst is erg belangrijk geweest voor Feyenoord'

Arnesen tevreden: 'Uiteraard, zijn komst is erg belangrijk geweest voor Feyenoord'

8 March - 17:39
35

Feyenoord maakte dinsdagmiddag bekend dat technisch directeur Frank Arnesen ook komend seizoen actief blijft bij de stadionclub. De Deen geeft aan dat het voor hem geen moeilijke keuze was en ziet dat de komst van Arne Slot erg belangrijk is geweest voor Feyenoord.

Arnesen stelt dat de ontwikkeling van Feyenoord de goede kant op gaat. Zowel op het veld als naast het veld. "Ik voel dat er een hele goede sfeer is. Heel veel positieve dingen", begint hij voor de camera van ESPN. "Denk bijvoorbeeld aan de academie, waar we daar mee bezig zijn. Onze filosofie 'erin brengen' bij de coaches en spelers. De scouting is vrij nieuw, daar zijn we goed op gang gekomen. En uiteraard de komst van Slot, dat is heel belangrijk geweest voor Feyenoord."

Slot volgde in Rotterdam Dick Advocaat op, die er toch een heel andere manier van voetballen op na hield. Arnesen is blij met de speelwijze onder Slot. "Je kan winnen en verliezen, maar de intentie om het publiek te vermaken is er altijd. En om de spelers te laten voetballen zoals ze dat leuk vinden. Dat kost heel veel kracht, ze moeten hard werken. Dat zijn dingen waarvan ik zeg: daar ben ik heel erg blij mee", sluit Arnesen af.

De Deense technisch directeur heeft zijn contract in De Kuip verlengd tot de zomer van 2023.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s