KNVB is eruit: laatste minuten van Vitesse-Sparta worden nog uitgespeeld

KNVB is eruit: laatste minuten van Vitesse-Sparta worden nog uitgespeeld

8 maart - 20:32 Laatste update: 20:38
203

De wedstrijd tussen Vitesse en Sparta is nog niet ten einde. Het restant van de vrijdag gestaakte wedstrijd zal op een nader te bepalen datum uitgespeeld worden.

De wedstrijd werd gestaakt vanwege wangedrag van enkele toeschouwers, met nog circa zes minuten aan blessuretijd te gaan. Wanneer de slotfase van de wedstrijd wordt gespeeld, is nog niet bekend: vast staat echter dat er geen publiek aanwezig zal zijn in Stadion GelreDome.

De tuchtcommissie en het KNVB-bestuur oordeelden dat geen van beide clubs schuld had aan het niet uitspelen van de wedstrijd, laat de voetbalbond weten. Het handhaven van de 0-1 tussenstand was ook een optie, maar de KNVB heeft daar dus niet voor gekozen. 'Het bestuur betaald voetbal heeft besloten dat het restant van Vitesse - Sparta zal worden uitgespeeld, omdat dit het best past bij een eerlijk verloop van de competitie waarbij wedstrijden zo veel als mogelijk op het veld moeten worden beslist.'

Sparta staat momenteel onderaan in de Eredivisie, maar heeft ook de afgelaste wedstrijd tegen nummer voorlaatst Fortuna Sittard nog tegoed. Vitesse is de nummer zes van Nederland en koerst af op de play-offs om Europees voetbal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!