Van der Vaart 'hield te veel van moeders frikandelletjes' en liet Liverpool lopen

Van der Vaart 'hield te veel van moeders frikandelletjes' en liet Liverpool lopen

08-03-2022 21:21
70

Rafael van der Vaart speelde zich als aanstormend talent van Ajax in de kijker bij Liverpool. De toen achttienjarige linkspoot vond zichzelf echter nog niet rijp voor de stap naar Anfield, vertelt hij 21 jaar na dato in de Ziggo Sport-studio.

Van der Vaart analyseert daar de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Internazionale en vertelt dat hij ooit op het Amsterdam Tournament in de Johan Cruijff Arena opviel bij The Reds. "Gérard Houllier was daar toen ik achttien was. Die belde me toen op en ik moest naar Parijs komen", blikt hij terug.

Een transfer naar Liverpool was echter nooit een serieuze optie. "Ik hield te veel van de frikandelletjes van mijn moeder, dus ik zei: nee nee nee nee nee, ik wil niet, alsjeblieft, laat me bij Ajax! Toen was Houllier echt teleurgesteld, maar ik zei meteen in het gesprek: ik vind het leuk, respect, alles goed, maar ik wil absoluut niet naar Liverpool."

Later in zijn carrière belandde Van der Vaart alsnog in de Premier League. Tussen 2010 en 2012 diende de huidige analist Tottenham Hotspur.