Monsterscore voor Bayern tegen Salzburg na razendsnelle hattrick Lewandowski

08-03-2022 22:48 Laatste update: 22:52
57

Bayern München heeft in de eigen Allianz Arena uitgehaald tegen Red Bull Salzburg. Waar het er in de eerste tien minuten goed uitzag voor de uitploeg, schoot Robert Lewandowski vervolgens binnen no-time de dromen van de Oostenrijkse ploeg uiteen. De teller stokte uiteindelijk pas bij 7-1.

In de eerste tien minuten golfde het spel heerlijk op en neer. Bayern kreeg de eerste grote kans om de score te openen, maar Salzburg werd nóg gevaarlijker via een counter. Nicolás Capaldo leek de bal voor het inschieten te hebben, maar een geweldige tackle van Kingsley Coman zorgde ervoor dat de bal net naast het doel van Manuel Neuer belandde.

Waar het in de beginfase spannend was, daar was het dat na 23 minuten spelen niet meer. Lewandowski versierde tot twee keer toe een penalty door weg te draaien bij Maximilian Wöber. Vooral de actie van de Pool bij de eerste penalty was van grote schoonheid. Arbiter Clément Turpin legde de bal tot twee keer toe op de stip en Lewandowski pakte beide buitenkansjes uit.

Het werd nog mooier voor Bayern en Lewandowski, toen de spits na 23 minuten spelen de 3-0 maakte. Hij kreeg de bal wat gelukkig mee via Salzburg-keeper Philipp Köhn en zag deze vervolgens tegen de paal vliegen. Lewandowski was er echter als de kippen bij om de bal vervolgens in het lege doel te lopen. Met zijn derde doelpunt van de wedstrijd passeerde hij ook Ajax-spits Sébastien Haller. Lewandowski heeft nu twaalf goals gemaakt in de Champions League, Haller elf.

Nog voor rust pikte Bayern een vierde doelpunt mee. Serge Gnabry mocht afronden na goed voorbereidend werk van Coman. Hiermee was de wedstrijd al voor de theepauze beslist. Thomas Müller maakte er in de tweede helft nog 5-0 van met een goed schot en na ongeveer 70 minuten spelen zorgde Maurits Kjaergaard (18) voor een eretreffer namens Salzburg. Hij schoot de bal snoeihard achter Neuer.

Het leek voor Bayern echter het startsein om nog een keer gas te geven. Müller maakte met zijn tweede treffer van de avond de 6-1, na goed voorbereidend werk van Leroy Sané. Een aantal minuten later was het Sané zelf die een doelpunt mocht maken, nadat de defensie van Salzburg helemaal uit elkaar werd gespeeld.

Na het moeizame 1-1 gelijke spel op bezoek in Oostenrijk is de 7-1 in München meer dan voldoende voor Der Rekordmeister om de kwartfinales van de Champions League te bereiken.