Geen winnaars op Anfield: beter Liverpool wel door na nederlaag tegen Inter

Geen winnaars op Anfield: beter Liverpool wel door na nederlaag tegen Inter

08-03-2022 22:57
74

Liverpool heeft zichzelf dinsdagavond een zeldzame thuisnederlaag kunnen permitteren en is kwartfinalist in de Champions League. The Reds verloren op Anfield met 0-1 van Internazionale, maar hadden in Milaan al met 0-2 gewonnen.

De sfeer zat er vooraf goed in, maar de strijd tussen Virgil van Dijk en het Inter-duo Stefan de Vrij-Denzel Dumfries wilde nauwelijks ontbranden in de eerste 45 minuten. Dat had ook te maken met het feit dat een toeschouwer onwel werd en dat de wedstrijd enige tijd onderbroken werd, waardoor Anfield even stil viel. Joël Matip kwam het dichtst in de buurt van een treffer, maar raakte de bar, terwijl Alexis Sánchez goed wegkwam nadat hij ingleed op de knie van Thiago Alcântara.

De Vrij bleef halverwege in de kleedkamer achter en de wedstrijd begon langzaam maar zeker los te komen. Mohamed Salah raakte de paal en aan de andere kant kreeg Lautaro Martínez te vele ruimte van Van Dijk, waarna de Argentijn schitterend raak schoot: 0-1. Direct na die treffer ontkende Sánchez het welbekende gezegde van de ezel en de steen: de Chileen gleed iets te enthousiast door op Fabinho en kreeg alsnog rood.

De tien van Inter konden mede hierdoor niet doordrukken, maar mochten alsnog op een verlenging blijven hopen. Salah had de 1-1 op zijn rechterschoen, maar raakte opnieuw de paal. The Reds deden nog hun uiterste best om alsnog een nederlaag te voorkomen, zagen Luis Díaz een uitgelezen kans missen, maar konden uiteindelijk genoegen nemen met de 0-1.

Liverpool vormt samen met Bayern München de eerste 25 procent van de kwartfinalebezetting. Der Rekordmeister slachtte Red Bull Salzburg met 7-1.