Moszkowicz kijkt op van Promes-onthullingen: Vind ik het meest opvallende

Moszkowicz kijkt op van Promes-onthullingen: "Vind ik het meest opvallende"

9 maart - 07:48 Laatste update: 10:09
176

Voormalig advocaat Bram Moszkowicz vindt het opvallend dat Quincy Promes op de avond van het steekincident werd afgeluisterd door de politie. Dat wijst erop dat er al een serieuze verdenking tegen de aanvaller van Spartak Moskou ligt.

Nieuwsuur onthulde dinsdag dat Promes zijn betrokkenheid bij de steekpartij tegenover meerdere familieleden bekende. Dat blijkt uit afgetapte telefoongesprekken. "Dat vind ik het meest opvallende", zegt Moszckowicz bij Shownieuws.

"Het is niet zozeer de bekentenis, maar op de avond van de gebeurtenis is hij getapt. Voor mij betekent dat dat hij al onder de tap lag. Ik moet ervan uit gaan er een andere zaak tegen Promes liep, anders had de tap er niet opgezeten. Dat kan alleen als er een redelijke verdenking ligt. Dat is op zichzelf al nieuws", zegt Moszckowicz.

Volgens Moszckowicz kunnen er meerdere redenen zijn waarom de afgetapte gesprekken zo lang onder de radar zijn gebleven. Bijvoorbeeld door Promes eerst te laten ontkennen om daarna de bekentenis te onthullen. "Dat kunnen tactische overwegingen zijn geweest vanuit de politie en het Openbaar Ministerie."

Moszckowicz sluit ook niet uit dat het team dat Promes tapte en het team dat aan de zaak over het steekincident werkte 'langs elkaar heenwerkten' en dus niet van alle ontwikkelingen op de hoogte waren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s