Justitie gaat Quincy Promes toch vervolgen voor poging tot moord

Justitie gaat Quincy Promes toch vervolgen voor poging tot moord

9 March - 18:04 Laatste update: 18:18
2

Het Openbaar Ministerie gaat Quincy Promes alsnog vervolgen voor poging tot moord op zijn neef. Advocaat Yehudi Moszkowicz, die het slachtoffer bijstaat, laat aan RTL Boulevard weten dat de tenlastelegging wordt verzwaard.

Het OM liet dinsdag nog weten dat de rechtszaak tegen de oud-Ajacied was uitgesteld, nadat Moszkowicz een procedure aanspande om de verdenking te verzwaren. Het OM wilde Promes aanvankelijk vervolgen voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

Volgens Moszkowicz is er genoeg reden om aan te nemen dat er sprake is geweest van voorbedachten rade en dus poging tot moord. "Het is niet meer dan terecht dat het Openbaar Ministerie deze beslissing neemt. De zaak zal nu ook geen verdere vertraging oplopen. Ik denk dat de kans van slagen, dat hier een veroordeling uit zou voortvloeien, dat die als hoog aan te merken is", reageert de advocaat tegenover RTL Boulevard.

Nieuwsuur maakte dinsdag bekend dat telefoongesprekken van Promes door de politie werden afgetapt. Uit de transcriptie van de gesprekken blijkt dat de dertigjarige aanvaller van Spartak Moskou 'zijn neef dood wilde steken'. Die telefoongesprekken met zijn ouders vonden plaats in de nacht kort na de steekpartij.

Gerard Spong, de advocaat van Promes, gaf tegenover Nieuwsuur aan geen bezwaar te hebben tegen een nieuwe aanklacht, omdat hij ervan overtuigd is dat de dertigjarige aanvaller wordt vrijgesproken van poging tot moord. 

Het incident vond plaats op 25 juli 2020, toen Promes nog voetbalde voor Ajax. Op een familiefeest in Abcoude zou hij zijn neef in zijn knie hebben gestoken.

Het is niet mogelijk om onder dit bericht te reageren. We vragen om jullie begrip.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s