Slot waarschuwt Feyenoord: 'Het is ook bijna een kwestie van leven of dood'

Slot waarschuwt Feyenoord: 'Het is ook bijna een kwestie van leven of dood'

09-03-2022 19:24
58

Feyenoord moet het mogelijk zonder Bryan Linssen stellen in het Conference League-duel bij Partizan Belgrado van donderdag. Dat laat Arne Slot weten op de persconferentie. De Limburger trainde woensdag niet mee met de groep.

Linssen bleef achter in het hotel, waar hij behandeld werd. "Het wordt spannend of Bryan morgen gaat halen, maar we hebben daar goede hoop op", zegt Slot via de clubkanalen. Mocht Linssen niet in actie kunnen komen, dan lijkt Cyriel Dessers zijn aangewezen vervanger. De twee zijn in een concurrentiestrijd verwikkeld.

Slot weet wat Feyenoord kan verwachten van de Servische koploper. "Dit FK Partizan kan niet alleen goed verdedigen. Het is voor deze ploeg ook nog eens bijna een kwestie van leven of dood of ze een duel winnen of niet. Die enorme drive tekent dit team", aldus de trainer, die weet dat Partizan onlangs tegen buurman Rode Ster Belgrado (2-0) zijn eerste nederlaag leed in de competitie. "Het was interessant om die wedstrijd te analyseren. Het ging enorm tekeer op de tribunes. Maar we zagen ook een manier van spelen die wij nu wekelijks tegenkomen."

Daarmee doelt Slot op de afwachtende speelstij. "Partizan speelt graag op de counter en is daar goed in. We zijn voorbereid op een bomvol stadion morgenavond. Wat we daar tegenover gaan stellen? In deze ploeg zit inmiddels een hoop ervaring, als het gaat om spelen in een vijandige omgeving. Ik verwacht daarom geen problemen."

Guus Til, Patrik Walemark (geschorst) en Cole Bassett (niet speelgerechtigd) ontbreken tegen Partizan. De aftrap in Belgrado is om 18.45 uur.