Gewijzigd Feyenoord in achtste finale: 'Iedereen weet dat ik hier het liefst sta'

Gewijzigd Feyenoord in achtste finale: 'Iedereen weet dat ik hier het liefst sta'

09-03-2022 20:14
75

Jens Toornstra speelt donderdagavond tegen FK Partizan voor het eerst sinds lange tijd weer op zijn favoriete positie. Door de schorsing van Guus Til schuift de Feyenoord-aanvoerder op naar het middenveld, verklapte Arne Slot op de persconferentie. Toornstra is daar blij mee. 

De voorbije tijd schipperde Toornstra tussen een reserverol en rechtsbuiten, tegen Partizan speelt hij op de voor hem meest natuurlijke positie. "Iedereen weet dat ik het liefst op deze positie speel", zegt hij op het persmoment, doelend op de plek van aanvallende middenvelder. "De laatste jaren ben ik ook op de meer verdedigende posities gezet en die ben ik meer gaan waarderen, maar ik denk dat mijn kwaliteiten beter passen bij een aanvallendere rol."

Toornstra is ervan overtuigd dat hij het ondanks zijn beperkt aantal speelminuten op tien nog altijd op die positie uit de voeten kan. "Ik heb mijn hele leven in een aanvallende rol gespeeld, dat ben ik ook niet verleerd", stelt de aanvoerder, die in het midden laat of Feyenoord voor de winst gaat of genoegen neemt met een remise in Servië. "Een Europese uitwedstrijd gelijkspelen kan zeker een voordeel zijn met nog een thuiswedstrijd voor de boeg. We gaan morgen zien hoe de wedstrijd zich gaat ontwikkelen."