Bosz' Lyon doet goede zaken en dankt VAR na lastig uitduel in Portugal

09-03-2022 20:41 Laatste update: 20:45
14

Olympique Lyon staat met één been in de kwartfinale van de Europa League. De ploeg van Peter Bosz beleefde op bezoek bij FC Porto een lastige wedstrijd, maar zegevierde wel: 0-1.

In de eerste helft waren beide ploegen zoekende. Lang bleef het bij aftasten, maar na een goed halfuur beet Porto voor het eerst van zich af. Het bleef desalniettemin bij bijten, want de enige treffer van het duel viel aan de andere kant. Aanvallende middenvelder Lucas Paquetá tekende op het uur voor de openingstreffer. De VAR moest eraan te pas komen, maar de goal werd uiteindelijk toegekend.

Snel leek de thuisploeg iets terug te kunnen doen via de strafschopstip, ware het niet dat de VAR de arbiter van dienst naar de kant riep. De leidsman annuleerde de penalty, waardoor Porto opnieuw uit open spel op jacht moest naar de gelijkmaker. In minuut zes van de blessuretijd viel die gelijkmaker, maar ook het doelpunt van Chancel Mbemba werd afgekeurd door de VAR. Waar Bosz in de Ligue 1 met een huidige negende plaats ondermaats presteert, is hij daarentegen wel dicht bij een plek bij de laatste acht in de Europa League.

De return is volgende week donderdag in Parc Olympique Lyonnais. Tussendoor speelt L'OL in competitieverband nog thuis tegen Stade Rennais.