Van der Vaart nuanceert berichtgeving: 'Dan ben ik een slechte hoofdtrainer'

Van der Vaart nuanceert berichtgeving: 'Dan ben ik een slechte hoofdtrainer'

09-03-2022 21:02
1

Rafael van der Vaart benadrukt dat hij, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet de hoofdtrainer wordt van Esjberg fB. De 109-voudig Oranje-international blijft assistent-trainer, al krijgt hij wel een belangrijkere rol bij de club. 

Door het ontslag van Roland Vrabec werden Van der Vaart en assistent-trainer Michael Kryger doorgeschoven om de honneurs tijdelijk waar te nemen. "Eigenlijk blijf ik assistent. Dat moet ik een beetje nuanceren", stelt de Nederlander bij Ziggo. "Hij is vooral de hoofdtrainer, omdat ik ook dit soort dingen wil doen", doelt Van der Vaart op zijn media-optredens bij Ziggo en de NOS. "Dit vind ik heel leuk en blijf ik daarom ook doen, maar ik zal wel meer trainingen gaan geven. Daar kijk ik enorm naar uit. Ik krijg een iets belangrijkere rol."

Van der Vaart toont zich bescheiden en heeft geen moeite met een rol als rechterhand van Kryger. "Het is zo dat hij en ik het overnemen. Maar als ik hier (bij Ziggo, red.) dan drie dagen sta, ben ik een hele slechte hoofdtrainer."

Bij Esjberg krijgt Van der Vaart te maken met zijn zoon Damián, die onlangs in een oefenwedstrijd zijn debuut in de hoofdmacht maakte. "Hij doet het hartstikke goed", aldus Van der Vaart senior. "Maar hij komt absoluut nog niet in aanmerking voor een debuut. Mijn zoon krijgt geen voorkeursbehandeling." De analist bevestigt dat hij tot het einde van dit seizoen met Kryger voor de groep staat bij Esjberg.