'PSV heeft individuele kwaliteiten, maar de laatste keer won ik hier met 1-3'

'PSV heeft individuele kwaliteiten, maar de laatste keer won ik hier met 1-3'

09-03-2022 21:54
56

FC Kopenhagen-trainer Jess Thorup hoopt dat zijn ploeg zich donderdag kan meten met PSV in de achtste finale van de Conference League. De Deense topclub presteert sterk in eigen land, maar de Eindhovenaren zijn andere koek, zo stelt Thorup.

"Ik hoop en geloof dat we de goede vorm van de Deense Super League mee kunnen nemen naar Europa, omdat iedereen weet hoeveel deze wedstrijden voor onze club betekenen", zegt Thorup op de persconferentie. Hij is wel op zijn hoede voor PSV. "We spelen tegen één van de betere teams van Europa en daar hebben we heel veel zin in. In deze duels kunnen we laten zien hoe ver we zijn als team."

Thorup benadrukt dat Kopenhagen zijn kansen levend wil houden voor de return in eigen huis. "We hebben één doel: een goed resultaat voor de return in ons eigen, volle stadion." Nicolai Boilesen sluit zich bij zijn trainer aan. "PSV heeft een goede ploeg met een aantal individuele kwaliteiten, maar zoals Thorup ook zegt, het gaat gewoon om een ​​goed resultaat voor de return. Het wordt een zware avond, maar we kunnen het ze moeilijk maken."

Als oud-speler van Ajax weet Boilesen hoe het is om PSV te verslaan. "De laatste keer dat ik hier speelde, was ik aanvoerder van Ajax en wonnen we met 3-1."

De aftrap in het Philips Stadion is donderdag om 21.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie