Madueke weigert na te denken over PSV-vertrek: 'Dat is iets wat ik heb ontdekt'

Madueke weigert na te denken over PSV-vertrek: 'Dat is iets wat ik heb ontdekt'

10-03-2022 07:31 Laatste update: 10:37
26

Noni Madueke denkt nog niet aan een vertrek bij PSV. De donderdag twintig jaar oud geworden vleugelspeler is in goede doen sinds zijn rentree na blessureleed, maar wil niets weten van een aanstaande transfer.

De kans is groot dat Roger Schmidt tegen FC Kopenhagen een beroep doet op Madueke en Cody Gakpo als vleugelspelers. In tegenstelling tot laatstgenoemde wordt de Engelsman dit jaar nog niet in verband gebracht met de Europese elite. Daar heeft hij geen moeite mee. "Het is zo frustrerend als je aan de kant staat", zegt hij op het persmoment van woensdag, doelend op zijn blessures. "Dat is een van de dingen die ik dit seizoen vooral heb ontdekt en waarom ik nu weer van elk moment wil genieten."

Wedden

Meer odds

Hoewel Madueke af en toe moeite heeft met het feit dat hij zelden negentig minuten speelt onder Schmidt, beseft hij dat hij zuinig op zijn lichaam moet zijn. "Ik ben voorzichtig geweest en nu gelukkig helemaal terug. De afgelopen acht wedstrijden heb ik geen last meer gehad en angst dat er een blessure terugkomt, heb ik ook niet. Wat ik nu wil, is meer rendement boeken na een goede actie."

PSV treft donderdagavond in het Philips Stadion een gehavend Kopenhagen, dat zonder spits aantreedt in Eindhoven. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de kwartfinales van de Conference League