'Arrogante' Tissoudali krijgt standje van ploeggenoot: 'Alsof je m'n vrouw neemt'

'Arrogante' Tissoudali krijgt standje van ploeggenoot: 'Alsof je m'n vrouw neemt'

10-03-2022 12:50
71

Het gaat in België al ruim een week over een actie van Tarik Tissoudali, speler van KAA Gent. In de bekerwedstrijd tegen Club Brugge ging hij op de bal staan en niet iedereen in België kan dat waarderen.

Club Brugge werd door Gent afgedroogd (0-3) en Tissoudali strooide met zijn actie nog wat zout in de wonden. "Ik ben rustig en reageer nooit, maar als Tarik dat bij mij had gedaan, brak ik zijn voet en gingen we er samen af. Misschien dacht hij dat ik een grapje maakte, maar ik ben heel ernstig. Ik vind dat je nederig moet blijven", zegt ploeggenoot Michael Ngadeu tegen Het Nieuwsblad. "Als je dat doet in Brugge, toon je geen respect tegenover je tegenstander. Dat is alsof je bij mij thuis zou komen en mijn vrouw zou nemen voor mijn ogen en me dan nog beledigt ook."

Van provoceren was geen sprake, zegt Tissoudali bij Extra Time. "Waarom zou ik dat doen? Ik kan me voorstellen dat het zo overkomt, maar dat was niet mijn bedoeling. Ik wilde onze fans plezieren, meer niet. Uit bij Eupen had ik dit niet gedaan. Ik zal het niet meer doen."

Tissoudali, oud-speler van onder meer Telstar, SC Cambuur, De Graafschap en VVV-Venlo, is bezig aan zijn tweede szeizoen bij Gent. De teller staat na 25 wedstrijden op veertien doelpunten en drie assists.