'Erg veel vragen' bij Groningen, dat gebruik wil maken van speciale transferwindow

'Erg veel vragen' bij Groningen, dat gebruik wil maken van speciale transferwindow

10-03-2022 15:35
29

Het aantrekken van Glenn Bijl is een complexe zaak voor FC Groningen. De Trots van het Noorden wil de rechtsback oppikken uit Rusland via de speciaal ingelaste transferperiode, maar rondom de regelgeving bestaat veel onduidelijkheid.

Vanwege het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft de FIFA een speciale transferwindow ingelast. Spelers uit de landen kunnen hun contract voor een aantal maanden schorsen. "We vinden Glenn een interessante speler, maar de regelgeving is dermate vers dat er nog heel veel vragen openstaan", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus daarover tegen Voetbal International. "Het is ons nog niet precies duidelijk wat er mogelijk is en op welke manier zaken moeten worden aangevlogen."

Zo is het voor Groningen niet duidelijk of het zich eerst nog bij club de club van Bijl, Krylia Sovetov, moet melden om hem tijdelijk over te nemen. "Het is een compleet nieuwe situatie en ik begrijp dat er in bepaalde commissies nog zaken moeten worden afgehamerd", vertelt Fledderus. "Het is voor ons duidelijk om te weten wat de opties en consequenties zijn als we met Glenn in zee zouden gaan, voor een paar maanden of voor een langere periode."