Spelersrapport Vitesse: twee dissonanten, doelman Houwen krijgt hoogste cijfer

Spelersrapport Vitesse: twee dissonanten, doelman Houwen krijgt hoogste cijfer

10-03-2022 20:40 Laatste update: 21:26
10

Vitesse staat op de rand van uitschakeling in de Conference League. Het sluwe AS Roma won door eendoelpunt vlak voor rust met 0-1. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de spelers van Vitesse.

Jeroen Houwen - 7,5: Stond tegen AS Roma absoluut zijn mannetje. Voorkwam op katachtige wijze de 0-1 van Tammy Abraham en in de tweede helft dat de fout van Jacob Rasmussen niet werd afgestraft. Aan de tegengoal van Sérgio Oliveira kon Houwen niets doen.

Eli Dasa - 7: De verdedigers van Roma keken een paar keer gek op toen Dasa voor de zoveelste keer naar voren stoomde. Hij speelde vooral in de eerste helft ijzersterk, maar zag zijn voorzetten helaas niet benut worden. 

Alois Oroz - 6,5: Het mag aan de bal wat zorgvuldig, want in de tweede helft leidde hij bijna een levensgevaarlijke Roma-counter in. Combineerde vooral in de eerste helft sterk met Dasa en deed wat Thomas Letsch tactisch van hem vroeg: er vol op zitten bij de Roma-spelers. Dat lukte aardig.

Danilho Doekhi - 6,5: Is normaal gesproken niet de allersterkste in de één tegen één, maar hield zich tegenover de pijlsnelle Tammy Abraham uitstekend staande. De grotere clubs zullen wat dat betreft een plusje achter Doekhi's naam hebben gezet.

Jacob Rasmussen - 5: Was bijna verantwoordelijk voor de 0-2, maar herstelde het daarna knap zelf. Het had echter zomaar fout af kunnen lopen, vandaar de onvoldoende.

Maximilian Wittek - 7: De druistige Wittek was tegen AS Roma niet kapot te krijgen en fungeerde min of meer als extra vleugelaanvaller. Wittek was fanatiek, soms te fanatiek, daar waar zorgvuldigheid Vitesse wellicht meer opgeleverd had. Desondanks een puik optreden.

Sondre Tronstad - 6,5: Tronstad was aan de bal matig, maar speelde tactisch wel een belangrijke rol. Door zijn manier van drukzetten werd Roma gedwongen de lange bal te spelen en kwamen Zaniolo en Tammy Abraham zelden aan de bal.

Toni Domgjoni - 5:
Kon in de eerste helft nog meekomen bij het vurige Vitesse, maar scoorde op basis van de tweede helft een onvoldoende. Domgjoni haalde het niveau van de eerste helft niet en werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Bazoer.

Matusz Bero - 5,5:
Wisselde goede met minder goede momenten af. Bero zakte niet door het ijs, maar speelde ook weer niet de sterren van de hemel. Een degelijk optreden.

Adrian Grbic - 6: 
Pechvogel Grbic had de pech dat zijn doelpunt werd afgekeurd en dat Openda op aangeven van hem voor open doel miste, anders had hij zomaar een acht als cijfer gekregen. De kopkans vlak voor tijd had er wel in gemogen.

Loïs Openda - 6,5:
De gevaarlijkste man bij Vitesse, maar tegelijkertijd de schlemiel, want hoeveel kansen heb je nodig? De verdedigers van Roma hadden aan Openda de handen vol en al het geluk van de wereld dat de spits zijn kansen niet afmaakte.

Invallers

Riechedly Bazoer - : Speelde te kort voor een beoordeling.

Thomas Buitink - : Speelde te kort voor een beoordeling.

Nikolai Baden Frederiksen - : Speelde te kort voor een beoordeling.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)