Spelersrapport PSV: vijf onvoldoendes, één uitblinker op bizarre avond

10-03-2022 22:58 Laatste update: 22:59
163

Een striemend fluitconcert bij rust, een klaterend applaus na het laatste fluitsignaal: PSV leeft nog in de achtste finales van de Conference League door een 4-4 gelijkspel tegen FC Kopenhagen. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een krankzinnige avond.

Joël Drommel - 4,5: de excuses raken op voor Drommel, die weer niet vrijuit ging bij twee goals. Bij de Deense openingstreffer vond hij zichzelf terug in niemandsland en ook bij de 1-3 had de doelman meer kunnen doen. Straalt niet uit de baas te zijn over het doelgebied.

Mauro Júnior - 6,5: de revelatie van de laatste weken begon weer als rechtsback en had het aanvankelijk moeilijk met de negentienjarige William Bøving. Wel voorkwam hij een goal door - typisch - niet op te geven. In de tweede helft voegde Mauro veel meer toe aan het PSV-spel.

Jordan Teze - 6: enorm onrustig, dat was de PSV-verdediging tegen Kopenhagen. Ook Teze kon geen orde scheppen, al was hij de minst slechte centrumverdediger van de twee.

Armando Obispo - 5: de vervanger van Boscagli werd door de benen gespeeld bij de 0-1 van Kopenhagen en dat bleek de opmaat naar een vervelende avond voor Obispo, die een onvoldoende scoort. De verdediger had geen moment grip op de situatie en maakte veel foutjes.

Philipp Max - 5: ook voor Max is geen voldoende weggelegd. De Duitse linksback staat niet bekend als de beste verdediger en dat bewees hij donderdagavond weer. Zijn tegenstander maakte de 0-1 én 1-3. Wel versierde Max een goedkope strafschop, die Gakpo miste.

Erick Gutiérrez - 6: het Mexicaanse slot op de deur kon de PSV-verdediging geen extra zekerheid geven. Gutiérrez nam weinig risico's en kon de opwaartse lijn van de laatste maanden niet echt een vervolg geven.

Ibrahim Sangaré - 4: de grote uitblinker van de eerste seizoenshelft is sinds zijn terugkeer van de Afrika Cup geen schim meer van zichzelf. Ook donderdagavond maakte Sangaré een grote fout, waarmee hij de tegenstander een doelpunt schonk. Hoe lang blijft hij nog onomstreden?

Joey Veerman - 5: niet de Europese avond die hij voor ogen zal hebben gehad. Met een dikke fout stond Veerman aan de basis van de tweede Kopenhagen-goal. Na 45 minuten geslachtofferd door Schmidt.

Noni Madueke - 5,5: weer werd Madueke snel gewisseld door Schmidt, nu na 45 minuten. In de eerste helft leed hij dom balverlies in de aanloop naar de Deense openingstreffer, gaf hij een fraaie assist en hielp hij een grote kans om zeep met een wild schot.

Mario Götze - 6,5: de Duitser hobbelde aanvankelijk maar een beetje mee, maar in de tweede helft hoorde bij de beste PSV'ers. Götze liet de Eindhovense ploeg beter spelen. Toch zullen de PSV-supporters meer van hem verwachten.

Cody Gakpo - 8: de PSV'er die het vereiste niveau wél haalde. Gakpo stond voor het eerst sinds 20 februari weer in de basis en bekroonde dat met twee goals en een assist. De scouts van de Europese elite zullen het genoteerd hebben. Smetje was zijn zwakke penalty.

Invallers
Eran Zahavi - 6,5: viel bij de start van de tweede helft in voor Madueke en bepaalde eindstand op 4-4. Na zijn entree kwam er wat meer lijn in het spel van PSV.

Ritsu Doan - 7: viel bij de start van de tweede helft in voor Veerman en scoorde binnen vijf minuten met een knappe volley. Daarmee maakte Doan er weer een wedstrijd van. De Japanner was erg nuttig.

Carlos Vinícius - x: viel na 83 minuten in voor Sangaré en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Roger Schmidt - 5,5: niet voor het eerst pakte zijn keuze voor Götze als valse spits slecht uit. In de rust repareerde Schmidt het wel, door Gakpo vanaf links te laten komen. PSV knokte zich terug van 1-3 naar 4-4, waardoor de Duitser toch een studententien krijgt.